Objavljeno v: Gradbeni vestnik - 9-12 - 1991

Mihael Cajner, dipl. inž. str.
Marja Hribar, dipl. inž. gr.

TOPLOTNO IN ZVOČNO IZOLACIJSKI MATERIAL »NOVOTERM«

UDK: 699.86:691.5

Toplotno izolacijska debeloslojna fasada FASOLIT D je kakovostna toplotno-zvočna izolacija zunanjih zidov. Toplotno izolacijo predstavlja steklena volna NOVOTERM, 3 cm mineralni omet pa kakovostno mehansko zaščito. Težo ometa prevzema specifičen način pritrjevanja posebne armaturne mreže.
Toplotno izolacijsko tankoslojna fasada FASOLIT T je kakovostna toplotno-zvočna izolacija zunanjih zidov. Toplotno izolacijo predstavlja trda plošča iz steklene volne NOVOTERM, ki je pritrjena na zunanji zid s posebnimi pritrdili, mehansko zaščito pa nanos gradbenega lepila in zaključni sloj.
Suhomontažni podi ETAGE D in ETAGE M predstavljajo veliko prednost pred izdelavo betonskih estrihov v gradbeništvu. Zagotavljajo kakovostno toplotno-zvočno izolacijo, velik prihranek časa in neodvisnost polaganja od zunanjih temperatur. Namenjeni so za toplotno izolacijo občasno pohodnih podstrešij (ETAGE D) in za učinkovito zvočno izolacijo naseljenih etaž (ETAGE M).

THERMAL AND SOUND INSULATING MATERIAL “NOVOTERM”

Heat insulating thicklayer facade FASOLIT D Fagade FASOLIT D is the heat and sound insulation of externall walls. Glass wool NOVOTERM is applied for heat insulation. Mineral based 3cm plaster provides a good mechanical protection. A special grid fixed specifically to the wall takes the weight of the plaster.

Heat insulating thinlayer fagade FASOLIT T Fagade FASOLIT T is a good heat and sound insulation of external walls. Hard glass wool NOVOTERM boards are applied for heat insulation. These boards are fixed to external wall using special fastening plugs. Application fo a plaster glue layer and final plaster layer provides a good mechanical protection.

Dry insulation floors ETAGE D and ETAGE M Dry insulation floors offer a bigger advantage over the calssic cement flooring plaster in the construction industry. They provide heat and sound insulation of good quality, a big time saving, and are independet of outdoor temperatures. They are intended for heat insulation of periodically accessible roofs ( ETAGE D) as well as for an affective sound insulation of resident rooms (ETAGE M).