Objavljeno v: Gradbeni vestnik - 10 - 1977

Drago Mišič, dipl. ing. gradb.

Problematika vodnega gospodarstva v SR Sloveniji in zaključki III. posvetovanja hidrotehnikov v Ljubljani

UDK: 351.79:626.82

V zvezi s III. posvetovanjem hidrotebnikov v Ljubljani prikazuje avtor vse večji pomen vodnega gospodarstva v SR Sloveniji in nakaizuje temeljne probleme naše vodne ekonomije. Obravnava naše vodne zaloge in količine, onesnaženosti voda, ter podaja zaključke, zadevajoče gospodarjenje z vodami, varstvo voda in vodnih virov, kakor tudi varstvo pred uničujočo silo voda.
znatno povečali varnost pred poplavami in s tem tudi zmanjšali obseg poplavnih škod v odnosu na narodni dohodek.

The problems of the water management in the SR of Slovenia and the conclusions of the 3rd meeting of the hydrotechnics experts in Ljubljana

In connection with the 3rd meeting of the hydro-teahnics experts in Ljubljana the author describes the growing importance of water resources management in SR of Slovenia. The paper deals with the fundamental problems of our water economy: water resources and water pollution, water management, water policy, and how to protect from the destructive water forces.