Objavljeno v: Gradbeni vestnik - 11,12 - 1998

Miroslav Ogrizek, inž. str.

GRADISOVA TEHNOLOGIJA GLOBOKEGA TEMELJENJA NA ZABITIH PILOTIH

UDK: 624.154

Prispevek opisuje razvoj tehnologije globokega temeljenja

Prispevek opisuje razvoj tehnologije globokega temeljenja na zabitih pilotih v GRADIS-u od prvih začetkov v šestdesetih letih do danes. V prispevku je podan predvsem poudarek na mehanizaciji za transport in zabijanje pilotov, opremi za predhodne raziskave terena ter opremi za meritve nosilnosti in zveznosti pilotov.

GRADIS’S TECHNOLOGY OF DEEP FOUNDATION USING DRIVEN PILES

Prispevek opisuje razvoj tehnologije globokega temeljenja

The article describes the development of the deep foundation technology using driven piles in the GRADIS company from the first starts in the ‘60s until today. The main emphasis in the article is laid, first of all, on the machinery for the transportazion and driving of piles, equipment for preliminary field investigation and equipment to execute measurements of bearing capacity and integrity of piles.